Feesten met Just Cooking
Het belangrijkste van een topfeest? Vertrouwen in onze passie.
Bespreek je feestwensen met ons!

Walking dinner: meer dan een hype

Het is modern, sociaal en vooral erg origineel. Weg met de vaste tafelschikking, want met een walking dinner eten je gasten rechtstaand. Ze maken bij wijze van spreken een culinaire wandeling doorheen het event. Ideaal dus voor bedrijfsfeesten waar gasten met elkaar praten en contacten leggen. De voordelen van zo’n walking dinner en waarom het concept nog steeds trending is, vind je hier.

Een walking dinner, wat is dat?

Wat is een walking dinner? De ene mens bedoelt ermee dat er geen vaste plaatsen zijn en dat de gasten daardoor rondwandelen tussen een buffet en de andere genodigden. De ander bedoelt dan weer dat de gasten rondwandelen en ondertussen bediend worden met allerlei gerechten die uiteindelijk een maagvullend menu vervangen. Nog anderen bedoelen een combinatie van de twee voorgaanden. Kortom, het is dus eigenlijk de letterlijke vertaling van het woord: je eet terwijl je vrij bent om rond te lopen. Zo kan je niet alleen genieten van de geserveerde gerechten, maar ook van het gezelschap. Tijdens het netwerken krijgt iedereen diverse kleine gerechten voorgeschoteld om duimen en vingers bij af te likken. Doe daar een origineel concept bij en het wordt een event om nooit meer te vergeten.

Weg met de vaste tafelschikking, want met een walking dinner eten je gasten rechtstaand.

Gerechten bij een walking dinner

Het is nogal moeilijk om rechtstaand van een bord te eten, zeker met mes en vork. Tijdens een walking dinner is het daarom gebruikelijk om amuses te serveren die met een lepel, een vork of zelfs met de hand gegeten kunnen worden. Dit kan gaan van eenvoudige koude hapjes tot uitgebalanceerde gastronomische pareltjes. Ja, je kan zelfs een gedeelte van de gerechten van een belevenisbuffet aanbieden. Het is de aaneenschakeling van al deze gerechten die samen een volledig diner vormen.

   Het grootste voordeel is dat je tijdens een walking dinner met meer mensen kan spreken dan wanneer je met een vaste tafelschikking werkt.

De voordelen van een walking dinner

Doordat de gasten door elkaar lopen, kunnen ze ongestoord met elkaar converseren. De dynamiek blijft erin doordat ze constant hun eigen gesprekspartners kiezen en doordat ze niet gedwongen worden om steeds met dezelfde tafgelgenoten te socializen. Het grootste voordeel is dan ook dat je tijdens een walking dinner met meer mensen kan spreken dan wanneer je met een vaste tafelschikking werkt. Het is dus een ideale feestformule voor (zakelijke) netwerkmomenten en voor feesten waar je iedereen de kans wil geven om met iedereen te communiceren.

Wanneer een walking dinner organiseren?

De formule van walking dinner kan voor verschillende gelegenheden gebruikt worden. De nadruk ligt telkens op het sociale aspect, gecombineerd met overheerlijke culinaire smaakmakers. Je kan het concept daardoor bijvoorbeeld gebruiken op een trouwfeest, een receptie, een informeel tuinfeest of een bedrijfsfeest. Natuurlijk kan er voor elke situatie een walking dinner bedacht worden. Aan jou de keuze! Sta je dus op het punt om een groots feest te organiseren en wil je graag de mogelijkheden van een walking dinner ontdekken? Neem dan vandaag nog contact op met Just Cooking.

Goesting om eens te babbelen over je feest?
Maak nu een afspraak!